Blog-Noutati

Cum functioneaza folia solara

Cum functioneaza folia solara

Cum functioneaza folia solara?

Prin natura sa, sticla de ferestre transmite radiații între 300 și 2500 nm. Acest interval este format dintr-o parte a radiațiilor UV (300-380 nm), lumina vizibila (380-780 nm) și o parte din radiația infraroșu (750-2,500 nm). Radiația UV este responsabilă, pentru estomparea obiectelor. Ea implică riscuri pentru sănătate – aceasta poate provoca mutații ale pielii, sau chiar cancer de piele. Din motive biologice, lumina vizibilă este indispensabilă. Aproape jumătate (47%) de energie, de asemenea, vine iradiată din acest interval.

Pe lângă alte motive, acest lucru este motivul pentru care este dificil să se fabrice un puternic protector de căldură. Totodata si folie pentru protectie solara. Porțiunea mai mare (53%) de energie provine din domeniul infraroșu – din motive de protecție a energiei, filtrarea acestei părți a energiei este obiectivul nostru cel mai important. Cu toate acestea, modul în care energia este filtrată este, de asemenea, un factor crucial.

Energia care se încadrează pe orice sistem de geam este alcătuita din trei părți.

  1. Energia transmisă prin suprafața
  2. Energia reflectată de suprafața
  3. Energia absorbită decât emisă de suprafața

 

Capacitatea de absorbție termică a sistemului de geam este extrem de important. Pentru glazuri avansate, este esențial să se aleagă o folie cu absorbție redusă de căldură. Ca un exemplu, să ia o privire la performanta unei folie silver de interior si a unui folii neutral de interior.

În cazul sistemelor avansate de geamuri, în cazul în care o protecție termică în timpul verii este o prioritate, se recomanda Foliile exterioare, deoarece emisia de căldura absorbită este mult mai eficienta folosind folia solara de exterior. Ca exemplu, se ia performanța undei folii de interior și si a unei folii de exterior, pe o fereastră dubla cu low-e.

Click pentru a vota aceast articol!
[Total: 0 Average: 0]