Blog-Noutati

Care este rentabilitatea investiției pentru folia de geamuri?

roi folie solara geamuri

Care este rentabilitatea investiției pentru folia de geamuri?

Rentabilitatea investiției (ROI) a foliei pentru ferestre depinde de mai mulți factori:

  • Aplicație rezidențială versus comercială
  • Suprafata acoperita de ferestre
  • Climat
  • Orientarea clădirii și ferestrelor
  • Numărul de panouri

Aplicație rezidențială vs. comercială

Clădirile comerciale pot observa o rentabilitate a investiției în doar doi ani, dar rentabilitatea medie a investiției este de cinci până la șase ani. Pentru proprietățile rezidențiale, determinarea rentabilității investiției este puțin mai dificilă, iar rentabilitatea investiției durează mai mult, dar proprietarii de case vor vedea de obicei un ROI în cinci până la șapte ani.

Suprafață

Motivul principal pentru care aplicațiile rezidențiale tind să dureze mai mult pentru a obține un ROI pozitiv decât proprietățile comerciale este suprafața fațadei clădirii acoperită de ferestre. Clădirile comerciale prezintă de obicei ferestre mai mari, iar un procent mai mare din exteriorul clădirii este acoperit de ferestre. Cu cât are mai multe ferestre proprietatea dumneavoastră, cu atât mai mare va avea impactul instalării foliei pentru ferestre asupra costurilor cu energie și, în consecință, a rentabilității investiției.

Climat

Clima influențează, de asemenea, rentabilitatea investiției unei instalări de folie pentru ferestre. Climele mai extreme supuse unor fluctuații mai mari de temperatură vor permite de obicei o rentabilitate mai rapidă a investiției.

Orientarea clădirii și ferestrelor

Direcția către clădirea dvs. și orientarea ferestrelor dvs. este un alt factor care determină rentabilitatea investiției. Clădirile cu ferestre orientate spre est și vest beneficiază cel mai mult de peliculă pentru ferestre din cauza unghiului la care razele soarelui lovesc sticla.

Tipul de ferestre existente

În cele din urmă, numărul de panouri pe care le au ferestrele dvs. existente poate dicta, de asemenea, cât de repede veți vedea o rentabilitate a investiției. Când aplicați folie pentru geam pe un singur geam, economiile de energie incrementale sunt mai mari decât atunci când aplicați folie pentru fereastră pe o fereastră cu geam dublu. Fereastra cu geam dublu va permite o eficiență generală mai bună, dar economiile marginale de energie sunt mai mici, rezultând o perioadă de rentabilitate puțin mai lungă a investiției.

O considerație suplimentară de reținut atunci când evaluați rentabilitatea investiției foliei pentru ferestre sunt beneficiile pe care le veți primi în perioada de rambursare. Pe măsură ce folie de geam se plătește de la sine, vă veți bucura de strălucire redusă, temperaturi interioare confortabile și protecție UV împotriva soarelui. Ca să nu mai vorbim de faptul că durata de viață extinsă a pardoselilor, a mobilierului, a tapițeriei și a lucrărilor de artă va duce la economii în timp.

„Folia pentru ferestre blochează căldura solară directă pentru a reduce cererea de răcire de vară și izolează pentru a reduce consumul de energie vara și iarna” U.S. General Services Administrationgsa.gov

Click pentru a vota aceast articol!
[Total: 21 Average: 5]