Blog-Noutati

5 sfaturi pentru curățarea geamurilor cu folie de protectie solara

spalare geamuri

5 sfaturi pentru curățarea geamurilor cu folie de protectie solara

Cum să curățați ferestrele cu folie pentru ferestre

Toate tipurile de folie pentru ferestre, fie că este vorba de folie decorativă pentru fereastră sau folie solară,  pot îmbunătăți cu adevărat atât casele, cât și birourile. Cu toate acestea, dacă folia pentru ferestre nu este îngrijită corespunzător, își pierde atractivitatea. Nimeni nu vrea să se uite la folie de geam zgâriată sau ceață. Din fericire, întreținerea foliei pentru ferestre este destul de simplă și nu necesită atenție frecventă pentru a-l păstra la fel de uimitor ca în prima zi în care a fost instalat. Iată cele cinci instrucțiuni de îngrijire ale Happy Tint sfaturi pe care le spunem clienților noștri în fiecare zi pentru a vă menține folie curată și clară:

1. Folosiți materiale de curățare potrivite

Cum să curățați geamurile cu folie pentru geamuri

Unul dintre cele mai importante lucruri de știut când vine vorba de folie pentru ferestre este că poate fi zgâriat cu ușurință. Anumite prosoape și chiar prosoape de hârtie sunt vinovate de zgârierea foliei pentru ferestre. În loc să folosiți prosoape sau prosoape de hârtie, încercați să utilizați un burete moale sau o cârpă din microfibră pentru a curăța geamul. Îl puteți usca cu o cârpă curată din microfibră sau puteți folosi o racletă ușoară de cauciuc. Dacă nu ești sigur ce să folosești, optează pentru cea mai moale cârpă posibilă și verifică-o pe colțul foliei pentru a fi sigur că nu se va zgâria, înainte de a face întregul geam. Dacă nu sunteți sigur, puteți oricând apela Happy Tint și vă putem ajuta să vă ghidăm în direcția corectă cu privire la produsele pe care să le utilizați.

2. Folosiți produse de curățare blânde când vă curățați geamurile

Cele mai bune produse de curățare pentru geamuri fumurii

Detergentul folosit pentru curățarea geamului este la fel de important ca și materialul folosit. Țineți-vă de agenți de curățare pentru sticlă, deoarece funcționează foarte bine pe folie pentru geamuri. Sari peste produsele de curățare mai dure, deoarece acestea tind să strice folie pentru geamuri. Iată una care ne place! De asemenea, puteți utiliza săpun lichid de vase diluat în apă caldă ca altă opțiune. Ar trebui să utilizați numai lichide fără amoniac, deoarece amoniacul distruge și nuanța ferestrelor. Aplicați demachiantul sub formă de spray sau cu o cârpă umezită. Aveți grijă să nu înmuiați folie pentru geam. Cel mai bine este să evitați să folosiți prea mult săpun, deoarece poate lăsa urme care vor fi vizibile la soare.

3. Curățați geamul cu cereale

Când curățați geamurile fumurii, este important să curățați în aceeași direcție cu liniile tăiate de-a lungul marginilor. De exemplu, în partea de sus și de jos a ferestrei, veți spăla orizontal, în timp ce în lateral, veți spăla în sus și în jos. Acest lucru va ajuta la menținerea foliei de fereastră la locul său și a arăta bine. Dacă aveți o fereastră deosebit de mare, poate avea o cusătură la un moment dat. In timp ce curățați geamul, fiți atent la eventuala cusătură și spălați în aceeași direcție în care merge îmbinarea. Astfel evitati ridicarea marginilor.

4. Asigurați-vă că ați uscat bine folia pentru geam

Cum să curățați geamurile fumurii

Este foarte important să uscați bine geamul după spălare. O cârpă moale sau o racletă de cauciuc este cea mai bună modalitate de a face acest lucru.  Din păcate, dacă rămâne apă pe filmul, ar putea ajunge dedesubt și poate provoca barbotații sau alte probleme, așa că asigurați-vă că vă uscați cu grijă. La fel ca și în cazul spălării, ar trebui să uscați în direcția cusăturilor.

5. Țineți pasul cu întreținerea continuă

Pe lângă curățarea și uscarea foliei pentru ferestre în mod regulat, veți dori, de asemenea, să o întrețineți corespunzător. Folia pentru ferestre într-adevăr nu necesită multă întreținere, dar există câteva acțiuni care cauzează probleme pe care veți dori să le evitați. Veți dori să evitați aplicarea unei presiuni puternice. Aplicarea unei presiuni asupra filmului poate schimba modul în care arată. Presiunea regulată de curățare este bună, dar nu apăsați prea tare.

De asemenea, ar trebui să evitați să spargeți bule de apă. În unele cazuri, bulele de aer pot apărea în folie de fereastră, ceea ce este de fapt complet normal și face parte din procesul de uscare. Dacă se întâmplă acest lucru, nu ar trebui să le spargeți. Odată ce se face o gaură, integritatea filmului este compromisă și lichidul poate intra în spatele filmului. Dacă se întâmplă acest lucru, sunați la compania care a instalat filmul pentru a veni să aruncați o privire.

Evitarea cârpelor murdare este, de asemenea, importantă. Murdăria din exterior și murdăria din interior sunt destul de diferite, așa că evitați să folosiți aceleași cârpe de curățat pe ambele părți. Murdăria din exteriorul ferestrei poate zgâria foarte ușor folia ferestrei. De fapt, ar trebui să verificați consumabilele de curățare pentru orice mizerie sau murdărie care ar putea zgâria pelicula înainte de a o folosi.

Film pentru fereastră de artă solară

Deci iată-l. A ține pasul cu și menținerea foliei pentru ferestre nu este cu adevărat dificil. Cu aceste lucruri de făcut și de ce nu faceți, vă puteți păstra filmul pentru fereastră să arate grozav pentru anii următori. Dacă doriți mai multe informații despre cum să curățați geamurile, contactați Happy Tint astăzi! 

NU FOLOSITI: Burete de vase, Solutii pe baza de alcool sau amoniac, Hartie tip prosop/servetele.

Când au nevoie de curățare ferestrele cu folie?

În primul rând, curățarea ferestrelor colorate nu este atât de diferită de curățarea ferestrelor obișnuite. În cele mai multe cazuri, se întâmplă mai rar, deoarece petele ușoare, pe care le-ați curăța de obicei pe o fereastră obișnuită, sunt mai greu de observat din cauza aspectului întunecat. Datorită acestui fapt, cu excepția cazului în care geamurile tale se murdăresc în timpul unui eveniment viguros, cum ar fi o petrecere sălbatică care părăsește casa în nevoie de curățare profesională , nu ar trebui să-ți faci griji cu privire la curățarea geamurilor fumurii mai des decât o dată la trei sau patru luni.

În al doilea rând, dacă ați instalat recent folia, atunci ar trebui să acordați filmului cel puțin patru săptămâni să se întărească și să se lipească adecvat de sticlă. Încercarea de a-l curăța înainte de finalizarea procesului de întărire ar putea crea bule între stratul de film și sticlă. Nu numai că aceste bule arată urât, dar și scurtează durata de viață a foliei, făcându-l să se dezlipească mai devreme decât era de așteptat.

 

Verificați asta!: Tot ce trebuie să știți despre ferestrele colorate

Ce să evitați când curățați geamurile fumurii

Când vă întrebați cum să curățați folia geamurilor, există două articole de zi cu zi pe care ar trebui să le eliminați de pe listă – amoniacul și bicarbonatul de sodiu. Ambele substanțe pot dăuna filmului fin:

  • Amoniac – Foarte dăunător pentru majoritatea tipurilor de folie de protecție. Potențialul său puternic de a combate murdăria poate provoca zgârieturi sau, mai rău, albire, ceea ce ar învinge scopul de a vă nuanța geamurile în primul rând. De asemenea, amoniacul este prezent în majoritatea soluțiilor standard de curățare a geamurilor pe care le puteți găsi în magazine. Cu excepția cazului în care producătorul de nuanțe și-a etichetat filmul ca fiind rezistent la amoniac, ar trebui să evitați produsele de curățare care conțin substanța.

 

  • Bicarbonat de sodiu – Ar trebui să evitați să îl utilizați, precum și orice altă substanță abrazivă, pur și simplu pentru că riscați să vă zgâriați și, eventual, să faceți ca pelicula să înceapă să se desprindă. În plus, abrazivitatea bicarbonatului de sodiu poate provoca un fel de efect mat asupra unor tipuri de nuanțe, reducând transparența generală a sticlei.

Cum să curățați geamurile fumurii acasă

Cei mai valoroși jucători din echipa „Curățare geamuri colorate” sunt oțetul, săpunul de vase și alcoolul izopropilic. Oricare dintre aceste trei vă poate ajuta să obțineți acel aspect de sticlă întunecată fără pete. Odată ce îți alegi campionul, pune-ți o pereche de mănuși și ia o oră sau două din programul tău zilnic pentru a-ți îngriji ferestrele.

Celelalte instrumente de care aveți nevoie sunt:

  • Lavetă din microfibră 
  • Sticla cu pulverizator
  • Burete moale

Curățarea geamurilor fumurii ale casei cu săpun de vase

Sapunul de vase este de multe ori prima alegere care iti vine in minte atunci cand te gandesti la curatat orice. Este ușor accesibil, iar mărcile blânde de săpun de vase, în special, sunt fabricate pentru a vă proteja pielea mâinilor. Desigur, dacă este suficient de bun pentru mâinile tale, este suficient de bun pentru curățarea geamurilor fumurii. 

O rețetă simplă pentru curatarea foliei ar fi un amestec de lichid 2 Litri de apa + 2-3 Picaturi de „PUR”  Pulverizați-l uniform pe suprafața colorată și folosiți buretele moale pentru a freca ușor petele. După ce ați terminat, clătiți buretele cu apă curată și folosiți-l pentru a curăța săpunul de pe sticlă. Lustruiți sticla cu cârpa din microfibră și gata.

Click pentru a vota aceast articol!
[Total: 1 Average: 5]