Blog-Noutati

Radiatii si principiul de functionare

Radiatiile si principiul de functionare

Radiatiile si principiul de functionare

Radiația solară care ajunge în ferestrele noastre este doar o parte a radiației electromagnetice de la Soare. Aceasta se numește spectrul solar și este compus din radiații UV (300-380 nm), lumina vizibilă (380-750 nm) și radiații infraroșii (750-2500 nm). Filtrarea radiațiilor UV este crucială pentru sănătate, deoarece acestea pot provoca daune pielii și ochilor. Lumina vizibilă este singura parte a spectrului pe care o putem vedea, reprezentând 44% din energia totală. Radiațiile infraroșii, invizibile pentru noi, se simt sub formă de căldură și reprezintă 53% din energia totală.

Importanta foliilor

Foliile filtrează radiațiile UV, lumina vizibilă și infraroșu atunci când sunt aplicate pe ferestre. Pentru a înțelege cum funcționează, să ne uităm la transmiterea căldurii. Căldura poate fi transmisă prin conducție, convecție și radiație. Foliile reduc energia primită prin filtrarea acestor intervale în mod complet sau selectiv.

Radiatiile si principiul de functionare – Energia de intrare este format din trei părți : piesele reflectate, transmise și absorbite de fereastră. Cantitatea de energie care este reflectată de folia solara  în mediu se numește Energie solara totala reflectata  (TSR). Energia solară totală transmisă (TST) indică o parte din energia care intră în cameră prin fereastra. A treia parte este Absortia Totala Solara (ATS), care este absorbită de sistemul de geamuri și apoi radiat în mediul înconjurător într – o cu totul altă lungime de undă. Energia solară totală Respinsa (ESTR) conține toți acești factori, iar acest lucru este cel mai bun indicator al funcției de protecție termică a unei folii solare.

 

 

Click pentru a vota aceast articol!
[Total: 0 Average: 0]