Instrucțiuni de aplicare folie pe geamuri

Pentru montajul produselor Happy Tint este necesară utilizarea unei raclete. Folosirea unor improvizații precum card bancar, racletă auto, racletă curățare geam, riglă etc poate provoca deteriorarea materialului. Acestea pot zgâria sau distruge produsul. Recomandăm folosirea unei raclete speciale pentru aplicare sau a unor pachete care conțin aceste raclete.

Instrucţiuni aplicare folie geam

INSTRUCȚIUNI DE APLICARE FOLII GEAM: DECORTIVE

foliisablare

folii decorative autoadezive şielectrostatice

folii de protecţiesolară

foliisecuritate/antiefracţie

folii cabină duș

Foliile sunt din PVC translucid, au propriul adeziv și sunt recomandate pentru suprafețe din sticlă, oglindă și plexiglass.Foliile se pot aplica pe:-geam-uşă din sticlă-partiţii sticlă-cabină deduş-paravan de la cadă-oglindă-mobilier din sticlă-balustradă.

RECOMANDĂRI

1.Înainte de montaj verificați ca materialul să nu prezinte defecte

2.Manevrați cu atenție rola de material, pentru că acesta se deteriorează ușor (poate face cute dacă e îndoit)

3.Dacă nu aplicați folia imediat după ce ați cumpărat-o, o puteți lăsa în cutie și să o depozitați într-un spaţiu cu o temperatură de minim 15grade.

4.Pentru un montaj corect și ușor este necesară o temperatură de minim 15 grade în spațiul respectiv.

Accesorii necesare pentru montaj:-soluţie de şters geamuri-apă și detergent vase/şampon-ruletă-pulverizator-racletă-cutter/foarfece-lavetă

1.Măsurați suprafața și dacă este necesar, tăiați folia la dimensiunile necesare. Lăsați o marjă de 2-3 cm. Astfel, va fi mai uşor să poziţionati folia pesuprafață.

2.Curățați degresați foarte bine suprafața. Curăţaţi bine de praf marginile şi colţurile chederelor.Folosiți o lavetă care sa nu lase scame sau urme pe geam.

3.Preparaţi soluţia de aplicare amestecând 1 litru de apă cu 1 linguriţă de detergent (detergent de vase lichid sau șampon decopii).

ATENŢIE –în cazul foliilor electrostatice se foloseşte apă simplă, fără şampon (șamponul/detergentul ar face ca folia să alunece prea tare şi ar fi greu de aplicat).

4.Puneți soluția obținută înpulverizator.

5.Partea cu adeziv a foliei este protejată de un liner. Toate foliile au liner. Acest liner poate fi o folie transparentă foarte subțire sau o hârtie siliconată care poate fi gradată sau nu.

Desprindeţi ușor linerul de pe spatele foliei, dintr-un colț. Pe măsură ce desprindeți linerulpulverizaţi soluția pe partea cu adeziv.Astfel, folia nu va atragepraf. Dacă suprafața este de mici dimensiuniputeți desprinde complet linerul.

După ce pulverizați apă pe partea cu adeziv a foliei și pe geam, poziționați folia care va fi atrasă de apă. Apoi racletați.

Dacă suprafața este de dimensiuni mari, folia seracleteaza treptat. Dezlipiți aproximativ 10 cm din liner şi lipiţi folia în partea superioară a geamului. După ce fixați folia în partea superioară, racletați treptat pe măsură ce desprindeți liner-ul. Este bine să fie două persoane.

Racletaţi dinspre centru spre margini pentru a elimina apa şi bulele de aer.

Important: Mențineți folia tensionată în permanență și la un unghi potrivit pentru a nu se atinge de suprafaţă decât atunci când este apăsată cu racleta.

6.Folosind un cutter bine ascuţit tăiaţi surplusul de material pe lângă cheder.

Stergeți apa de pe margini și folie.

ATENȚIE

În timpul montajuluipot apărea urme/pete albicioase sub folie. Nu este un defect ci o reacție a adezivului în contact cu apa. Aceste pete vor dispărea când folia se usucă și adezivul atinge aderența maximă. Timpul de uscare Adezivul se va usca total în cca. 1 săptămână.

ATENȚIE

Pot aparea urme în folie de la mişcarea de racletare.

Acestea reprezintă adezivul care nu este întins complet uniform. Urmele vor dispărea şi aspectul foliei se va uniformiza în câteva zile, în funcţie de cât de pronunţate erau iniţial.

Există și folii Bubble free care au în structura materialului canale de eliminare a aerului.

La aceste folii aplicarea se poate face și fără apă. Se respectă aceeași pași pentru aplicare.

Recomandări

1.Pentru un montaj ușor și corect, recomandăm utilizarea unei raclete. Folosirea unor accesorii improvizate, cum ar fi cardul bancar, riglă, burete, lavetă, racletă auto, poate conduce la deteriorarea foliei sau a unui montaj deficitar.

2.În timpul racletării, mai ales în cazul suprafețelor lungi, foliapoate devia. Este recomandat să tăiați materialul cu câțiva centimetri în plus, pentru a evita să rămână marginile neacoperite. Surplusul se taie la final, după ce terminați de racletat toată suprafața.

3.Acordați o atenție sporită felului în care lipiți primii centimetri de folie. Dacă observați că materialul este ondulat și trebuie forțat pentru a se îndrepta, dezlipiți și repoziționați.

4.Racletați materialul din aproape-n aproape. Pentru o racletare corectă, asigurați-vă că la fiecare trecere a racletei, o parte a acesteia cuprinde o porțiune deja lipită. În felul acesta reduceți riscul de a prinde bule.

5.Dacă observați formarea unei bule, desprindeți înapoi folia până imediat deasupra acesteia, trăgând încet și uniform de folie, pentru a evita deformarea sa. Racletați din nou cu grijă. Dacă observaţi că a rămas o bulă de aer după ce aţi aplicat toată folia, folosind un ac, înţepaţi uşor acea bulă şi racletaţi zona respectivă. Faceți această verificare imediat după racletare. Dacăaceste bule de aer „staumult” adezivul din acea zona se va albi și apoi vor râmăne pete.

6.Este recomandat să mai aveți o persoană cu dumneavoastră care sa vă ajute să țină materialul tensionat pe măsură ce dumneavoastră racletați. Acest lucru este cu atat mai important în cazul unor suprafețe mari. Intreținere și curățare:

Foliaeste un material lavabil. Se poate șterge cu o lavetă umedă ( apă sau apă+detergent de vase). Nu se recomandă folosirea soluțiilor pe baza de alcool/spirt sau a materialelor abrazive care pot șterge culoarea sau zgăria materialul.

Folia este rezistentăla umiditate. Dacă este aplicatăîntr-o zona cu umiditate ridicată( aburi )este recomandat să sigilați marginile, aplicând un strat fin de silicon transparent.

In cazul foliilor cu aplicare la exterior ( folie de sablare si folie de protecție solară ) se recomandă sigilarea marginilor, aplicând un strat fin de silicon transparent. Este și varianta de a prinde folia sub baghetele geamului.

Click pentru a vota aceast articol!
[Total: 1 Average: 5]