Blog-Noutati

Dictionar tehnic folie solara

dictionar tehnic pentru folie solara

Dictionar tehnic pentru folie solara

Respingere a energiei solare totale? De transmisie a luminii vizibile?

Ce înseamnă aceste valori înseamnă cu adevărat? Hai să aruncăm o privire la parametrii tehnici ai filmelor de ferestre.

Datele tehnice ale filmelor de geam pot fi grupate în trei categorii: valori legate de energie, lumina vizibilă și alți factori. Pentru valorile energetice, este important să se ia în considerare tipul de geam pe care va fi aplicat filmul. Datele vor varia în funcție de diferitele sisteme de geamuri.

Producătorii, în general, publică valorile pentru ferestre cu un singur panou sau pentru cele cu dublu panou clar, deci este necesară atenție. SkyFol este unul dintre puținele branduri care publică date tehnice pentru diverse structuri de geam, oferind informații corecte clienților.

TSER (Total Solar Energy Rejected) este o măsură importantă a eficienței energetice, indicând procentul de energie respinsă de filmul aplicat pe geam. TSER se calculează prin luarea în considerare a TST (Total Solar Energy Transmission), TSA (Total Solar Energy Absorption) și TSR (Total Solar Energy Reflection). Este un indicator al eficienței energetice.

Valoarea TSER trebuie să fie luată în considerare în funcție de tipurile de geamuri. De exemplu, filmul SI15 are o valoare TSER de 79% pe ferestre cu un singur panou, în timp ce pe geamurile Low-e cu două panouri este de 64%. Această diferență se datorează absorbției suplimentare de energie în sistemele de geamuri avansate, recomandându-se utilizarea filmelor exterioare pentru ferestre. În cazul ochelarilor, se specifică de obicei valoarea SHGC (Solar Heat Gain Coefficient), care poate fi calculată ca SHGC = 1 – TSER.

Valorile Luminii

Valorile legate de lumina vizibilă arată transmisia și reflectivitatea filmului de pe fereastră. Transmisia luminii vizibile (VLT) reprezintă procentul de lumină care pătrunde prin fereastra filmată. Numărul și metalizarea straturilor de sticlă au un impact minor asupra VLT, în timp ce o fereastră vopsită poate afecta transmisia luminii. Reflexia vizibilă a luminii (VLR) indică procentul de lumină vizibilă reflectată de filmul ferestrei. Se distinge între VLR IN (reflectivitatea spre interior) și VLR EX (reflectivitatea spre exterior), în special pentru filmele reflectorizante la exterior, dar cu un strat de vopsit neutru la interior.

Al treilea grup de valori tehnice se referă la alte aspecte. Cel mai important este respingerea radiațiilor ultraviolete (UVR), care arată procentul de radiații UV filtrate de filmul de pe fereastră. Valoarea U indică transferul de căldură al filmului. Este relevant pentru pierderea de căldură în timpul iernii. Eficiența luminoasă indică dacă filmul este selectiv din punct de vedere spectral. Este considerat selectiv dacă are o valoare spectrală mai mare de 1.

Click pentru a vota aceast articol!
[Total: 0 Average: 0]